Övriga hästar

Här presenteras hästar som tidigare tillhört Larssons och Rössberga stall, men som kanske inte längre finns kvar på gården, till exempel på grund av att de är sålda. Här finns också de hästar som tillhört Rössberga men inte längre finns kvar i livet.

Ella från Rössberga

Islandssto, född 2016. Egen uppfödning u.Saeta, e.Argesli från Hästabet.Matilda red in Ella och denna vackra häst, f.ö. Matildas favorithäst, såldes som 4-åring till Annelie Karlsson, Motala. Samma fina köpare som till Ísmoli, nedan. Det känns mycket bra!

Freyja från Hagen

Islandssto, född 2007. Köptes som 5-åring, tränades/tävlades av Matilda under några år och sedan har hon fått ett fint föl, Karen, här på Rössberga. En otroligt vacker häst med massor av vilja! En speciell häst som ger mycket tillbaka om man blir bästa vänner. Freyja såldes till Niclas Dahlqvist, Stora Levene, 2018. Lycka till med denna fina häst!

Tolli från Rössberga

Islandsvalack, född 2010. Tolli är en rolig, framåt och känslig kille som vi har fött upp i vår avel. Matilda har ridit in honom och utbildat honom vidare en del, tills vi sålde honom år 2016 till Ida Tholin. Ida hade haft Tolli på foder under en längre tid innan det. De är som gjorda för varandra! Vi har turen att få ha kvar Tolli på Rössberga då Ida har honom inackorderad där.

Úi från Rössberga

Islandsvalack, född 2011. Úi är Matildas vackra häst som såldes till Marianne Sörensen i Götene när han var 4 år. En häst som lätt blir ens bästa vän! Artig, snäll, klok, lugn, pigg, positiv. Ja, en sådan där häst som alla kan hantera och rida på och som kan ge många härliga ridturer!

Dóni fra Nöddegården

Islandsvalack, född 1984. Vår älskade Dóni som vi haft från att han var 15 år. Han har lärt oss allt om tölt och de flesta tjejerna i stallet har ridit och tävlat honom någon gång. Han fyllde 30 år i år men den 15 oktober 2014 fick han vandra vidare på de evigt gröna ängarna. Vilket liv han har haft! :) Vi saknar honom så!

Bía från Rössberga

Bia som ettåring Bia som ettåring

Islandssto, född 2011. Egen uppfödning e. Flipi och u. Vaka. Såldes som treåring till Nina Timmerfors, Trollhättan, som ska använda henne som tävlingshäst och avelssto. Vi ser fram emot att följa er i framtiden! :)
 

Litla-Hind från Víka

Litla 18 år Litla 18 år

Islandssto, född 1996. Litla stod här ett tag för rehabilitering, och har nu år 2014 fått en ny ägare på andra sidan Falköping. Där ska hon få gå som avelssto samt vara promenadhäst. Vi önskar Lisa Jern all lycka till i framtiden med denna docksöta och pigga häst!

Ísmoli från Rössberga

Ísmoli 3 år Ísmoli 3 år

Islandsval., född 2010.  e: Flipi från Österåker, u: Ylfa från Kobonäs.
Uppfödd, uppvuxen och inriden på gården. Såld till Annelie Karlsson december 2013. En snällare och goare häst får man leta efter!

Vigdis fra Fröstrup

Vigdis är ett islandssto som vi fick låna av Agneta Hellgren/Mia Callenberg åren 2009-2013. Vi har under dessa år tagit två stycken föl på Vigdis, Tolli och Virka. Vigdis är en fantastisk häst som sprider mycket glädje och som är trygg och snäll i alla situationer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karen från Rössberga

Islandssto, född 2016. Egen uppfödning u.Freyja, e.Argesli från Hästabet. Matilda red in Karen hon såldes som 4-åring till Kerstin Lind, som kärade ner sig i denna vackra unghäst redan som föl. Vi är så glada att just Kerstin köpt Karen för det innebär att vi nu får följa det här fina ekipaget på hemmaplan!

Gandur från Skärmnäs

Islandsvalack, född 2002. Gandur var Matildas tävlingshäst under många år, de har tillsammans samlat oerhört många minnen. Detta är var "guldhäst" som alla kunde rida, alla kunde hantera, men som ändå kunde prestera på tävlingsbanan. Såldes till Kerstin Lind, Floby, i slutet på 2017. Tyvärr blev Gandur akut sjuk sommaren -18 och får nu springa på de evigt gröna ängarna. Han är oerhört saknad i stallet, av främst Kerstin och Matilda. Älskade fina häst.

Soldán från Djursnäs

Islandsvalack, född 2002. Mycket vacker valack som stod hos oss på rehabilitering i två år pga att han varit misskött. En social och mysig kille som är duktig på dressyr. Såldes 2015 till Anna Skarp, Mjölby.

Vaka frá Efri-Thvéra

Islandssto, född 1993. Vi köpte Vaka som avelssto och har fått tre stycken fina föl efter henne; Árora, Bía och Dáti. Vaka var en underbar häst, världens snällaste i all hantering, pigg och glad men trygg i ridning. Innan vi köpte Vaka hade hon fått fem föl, varav ett första klass sto på Island. Vaka var själv högt andra klass bedömd och har tävlats med bra resultat på isländska mästerskapen. I oktober 2014 fick Vaka hastigt somna in pga skada. Vi saknar henne enormt.

Virka från Rössberga

Islandssto, född 2012. Egen uppfödning. Den unghäst vi trott så mycket på inför framtiden. Hon hade allt, exteriör och visade vackra gångarter i hagen. Också en härlig personlighet. Hösten 2014 skadade Virka sig illa i hagen och har nu fått vandra vidare på evigt gröna ängar. Fina, älskade Virka <3.

Árora från Rössberga

Árora 4 år Árora 4 år

Islandssto, född 2010. Vår egen uppfödning efter Atgeir och Vaka. Ett otroligt sött sto med kapacitet att bli en riktigt trevlig och lovande rid och tävlingshäst eller avelssto. Såldes till Karin Eliasson juni 2014, lycka till med detta vackra sto! 

Dáti från Rössberga

Dáti 2 år Dáti 2 år

Islandshingst, född 2012. Vår egen uppfödning efter Flipi och vårt fina sto Vaka. En charmig hingst med mycket utstrålning. Såldes till Nina Timmerfors 2014, lycka till i framtiden med denna charmiga kille! :)

Ylfa från Kobonäs

Islandssto, född 2000. Vi köpte Ylfa som 4-åring. Vi har tagit 3 st föl på henne och Matilda har tränat och tävlat henne i många år. År 2012 såldes Ylfa till Ingela Svensson, St. Levene. Vi önskar dig all lycka med denna vackra häst!

Ýra från Ullstorp

Islandssto, född 2006. Vi lånade Ýra av Elin Henriksson 2010-2012 och tog ett föl på henne. Matilda tränade och tävlade henne också. Ýra är ett fantastiskt sto som vi har haft glädjen att få låna!

Titti

Islandssto, född 1987. Matilda fick Titti av sin farfar, då var Matilda bara 3 år gammal. Titti har lärt många barn och vuxna att rida. Hon är tävlad i både dressyr och hoppning. Titti finns tyvärr inte kvar i livet, hon avlivades våren 2011. Vi tog bort henne på grund av att hon hade en långt gången cushings syndrom.

Heimdallur från Rössberga

Islandsvalack, född 2008. Heimdallur är vår egen uppfödning e. Strákur från Kaggestorp och u: Ylfa från Kobonäs. Matilda red in Heimdallur som 3,5-4 åring och sedan såldes han våren 2012 till Jenny Andersson i Älmestad. Heimdallur är en stor och trygg islandshäst!

Loffa Mon Chérie

Mon Chérie m föl Mon Chérie m föl

Shetlandssto, född 1994. Vi köpte Loffa Mon Chérie som 1-åring för att Matilda skulle ha en lite mindre häst att rida på så småningom. Hon var då en busig och envis shetlandsponny med egen vilja. Vi använde Mon Chérie till ridning, körning, agility och utställning (Mini Championssto som 2-åring) samt tog 4 st föl på henne. År 2009 sålde vi Mon Chérie till våra grannar, fam Wallin. De har sedan dess haft mycket glädje av henne i både ridning och körning.

Nala

Nala m föl Nala m föl

Shetlandssto, född 2001. Nala är vår egen uppfödning u: Mon Chérie. Matilda, tillsammans med kompisar, har själva ridit och kört in Nala. Hon har även tränats i agility och varit på utställningar. Vi har också tagit 2 st föl på henne. Våren 2009 sålde vi Nala till våra grannar, fam Wallin, där de har haft stor glädje av henne i både ridning och körning.

Fanny

Shetlandssto, född 1994. Fanny är halvsyster till Mon Chérie, vi köpte henne som -åring och tog ett föl på henne. Fanny användes till körning och ridning under de åren vi ägde henne. År 2009 sålde vi Fanny till Emelie Jonsson i Pauliström.

Rössbergas Shenzi

Shetlandssto, född 2008. Shenzi är Nalas andra avkomma. Hon är en vacker ponny som vi sålde 2009 till Heidi Kahelin, Alingsås.

Rössbergas Hakuna

Shetlandssto, född 2008. Hakuna är Mon Chéries fjärde avkomma. En charmig liten ponny som vi sålde till Sandra Mälman, Åtorp, år 2009.

 

Rössbergas Matata

Shetlandsvalack, född 2008. Matata är det föl som Fanny fick under de år som vi ägde henne. Vi sålde Matata som 1-åring till Daniels flickvän Jenny. Nu har han flyttat till ett nytt hem i Grästorp.

Rössbergas Kiara

Shetlandssto, född 2006. Kiara är Nalas första föl. En söt liten ponny som vi sålde som 1-åring till Julia Ånelius, Växjö. Kiara såldes till samma stall som Sarabi, vilket vi är jätteglada för!

Timon

Shetlandsvalack, född 1999. Timon är Mon Chéries första avkomma, och också vårt allra första föl på gården! Han såldes till Malin Lundin, som både har ridit och kört in honom. Timon finns tyvärr inte längre kvar i livet, han avlivades år 2010.

Rössbergas Sarabi

Shetlandssto, född 2006. Sarabi är Mon Chéries tredje föl. Sarabi är en liten charmig häst. Vi sålde henne som 1-åring till Sofia Josefsson, Växjö. Sarabi såldes till samma stall som Kiara, vilket vi är mycket glada för!