Referenser

Håranalys och AME produkter

Här berättar vi och våra kunder om fall där håranalys i kombination med AME produkterna har förändrat våra hästar till det bättre!

Dåliga hovar

Dasti, varmblod -97
Köptes sommaren 2009. Var skodd vid köpet och hade dålig kvalite på hovarna. Fick ofta bölder och sprickor. Skorna togs av och det fungerade i perioder. Fick skos i omgångar när hon fick mycket hovbölder. Sedan hösten 2010 har hon varit barfota konstant. Efter att ha gjort en håranalys fick hon börja äta Biopromin (hösten 2010). Hovarna är nu starka och fina och hon har inte haft hovböld på över 1år. Sedan våren 2012 har hon ätit Formula 1 och 4 i
omgångar och hon verkar må mycket bättre. Vill tillägga att Dast går på lösdrift
med fri tillgång till hö (smhnät) och utan kraftfoder.

 

Exem- och njurproblem

Ronis, Kallblodskorsning -02
Köptes i maj 2012. Vid provridning noterade jag en lätt svullnad över njurpartiet och även påsar under ögonen. Ronis är väldigt matglad och har en lätt övervikt, notarade även att han hade lite exemvarning i manen (kliade sig gärna). När jag fick hem honom började han äta Biopromin från dag 1. Noterade efter några dagar att han kissade väldigt ofta och även ibland med en lätt missfärgning. Köpte då Formula 4 för njurar och märkte direkt förbättring. Nu äter han Formula 1 och 4. Kissar normalt och svullnaderna har minskat rejält. Så länge han äter Formula 4 kissar han normalt så det kommer han få fortsätta äta. Till sommaren kommer han få gå på tunt bete och äta AMEs tillskott. Hoppas vi kan hålla vikten och slippa exem! Vill tillägga att Ronis går på lösdrift med fri tillgång till hö (smhnät) och utan kraftfoder.

 

Exem-, mag- och njurproblem

Tyra, shettis -2009.

Kom till mig hösten 2012. Tyra var överviktig och var svullen framför juvret. Exem i man/svans. Hon hade vad man kallar fångnacke (dock ej haft fångsymptom). Hon kissade väldigt lite och koncentrerat och med stark doft. Hon började äta Biopromin dag 1 och även sen dess sedan ätit Formula 1 och 4. Hon har tappat lite i vikt, nacken har minskat och svullnaden framför juver är nästan helt borta. Hon har blivit gladare och är mycker social och nyfiken, alltid först fram i hagen (enligt ägarna kunde hon vara svår att fånga i hagen!). Hon kissar nu rikligare och den skarpa doften har minskat. Hoppas på en sommar utan exem :) tunt med bete och med AMEs hjälp hoppas vi kunna hålla henne fin! Vill tillägga att Tyra går på lösdrift med fri tillgång till hö (smhnät) och utan kraftfoder.

Förkylning

Dotti, islandshäst född -2008.

Hej och tack så jättemycket för hjälpen med Dottis förkylning. Trodde inte att hon skulle bli frisk från gult slem och rinnande ögon av AME produkter. Men... efter två dagar med Formula 5 var hon symtomfri. Där tjänade jag in ett veterinärbesök:)