Stall Rössberga

Rössberga är belägen i Sörby socken ca 2 km SO om Floby, i
Falköpings kommun, Västra Götaland.

Stall Rössberga bedriver idag uppfödning av islandshäst i liten skala. Det är Maria och dottern Matilda som ansvarar för denna biten. Maria ansvarar för aveln och Matilda rider in hästarna innan försäljning samt tävlar vissa av dem. 

Vi är även återförsäljare för AME produkter, så titta gärna in i vår web butik!

Stallet består för tillfället av tre ston i avel; Saeta, Hanna och Hnáta som vi låter betäcka varje/vartannat år.

Förutom avelsstona har vi fem islandshästar och en shettis; Júdit från Rössberga, Ella från Rössberga, Karen från Rössberga, Flóra från Rössberga, shettisen Nappe och det "inlånade" fölet Hera från Snararp. Vi har även tio inackorderade hästar utöver våra egna.

Om oss

Vi som driver Stall Rössberga är Maria och dottern Matilda. Vi får naturligtvis lite hjälp av pappa Börje med de tyngre bitarna såsom utkörning av foder, lagning av trasiga stängsel och mockning av hagar :).

Maria och Börje driver tillsammans familjens företag, Sörby Mjölk AB, med ca 250 mjölkkor, fyra mjölkrobotar och 5 anställda.

Maria är utbildad undersköterska i grund och botten, men har läst ekonomi och pedagogik vid sidan om, och arbetar numera som ekonomiansvarig och "spindeln i nätet" på familjens mjölkgård.

Matilda är född -91 och har läst Etologi och Djurskydd på Sveriges Lantbruks Universitet i Skara. Hon jobbar nu som fältkontrollant på Länsstyrelsen i Skara. Matilda bor i ett hus i Floby tillsammans med pojkvännen Peter och de har två söner, Walter född 2014 och Tore född 2016. 

Marias och Börjes äldste son Daniel född-87, arbetar heltid som förman i Sörby Mjölk AB och bor i ett gammalt nyrenoverat hus bara ett stenkast bort, tillsammans med flickvännen Jenny (se hästmassage!). Jenny har själv två stycken islandshästar. Daniel och Jenny fick dottern Svea 2014 och sonen Einar 2016.

Yngste sonen Fredrik, född-89, arbetar numera också heltid i Sörby Mjölk AB och har huvudansvaret för allt maskinunderhåll på gården och körslor mot kund. Han bor, tillsammans med flickvännen Jonna, på egen liten gård strax utanför Floby. Fredrik o Jonna har en liten Niils, född 2016 samt en liten Eliina, född 2018. Jonna har två halvblod och en islandshäst på Rössberga. En gång i tiden red och tävlade Fredrik Marias häst, Dóni.....

Vi som jobbar här

Affärsidé

Vi arbetar i första hand med att skapa balans i helheten med våra hästar genom att ge väl utvalda produkter för hästens välmående. Det är då det blir harmoni och bra funktion.

 

Hästarna får först och främst analyserat bra grovfoder i slow feeding nät och utevistelse dygnet runt i lösdriftsflock med välhalmade vindskydd.

 

Alla hästar får daglig tillförsel av BIOPROMIN som är ett fodertillskott för hästar och som innehåller mineraler och vitaminer. Utöver det får hästarna FORMULA preparat - en egenvårdserie för häst för att tillgodose varje enskild hästs speciella behov.

 

I vår e-butik finner du produkterna för att hålla din häst frisk och kry! 

 

 

Vidilab-kolla masken