Succé för Öppen Gård

I söndags den 15 september anordnade vi Öppen Gård här på Rössberga. Minst 550 besökare kom för att titta på gårdsanläggningen och för att delta i aktiviteterna som anordnades under dagen.

Besökarna visade mycket stort intresse för visningen av ladugården med robotmjölkning. Fler populära programpunkter var maskinvisning från Axima, riduppvisning med islandshästar, saluhästvisning, prova -på -TREC, ponnyridning, tipspromenad och lottförsäljning med fina priser från lokala sponsorer.

Man hade också en liten marknadsgata med café och korvförsäljning, information om olika hästraser, försäljning av AME produkter, slowfeeding nät, närproducerade produkter, ost, Aloe Vera produkter och höstblommor. Även hästfysioterapeuten Jenny Hedström, Floby Kvarn och Distriktsveterinärerna Falköping, fanns på plats och informerade om sina verksamheter. Dessutom fanns en konstutställning av Erling Öhrnell att beskåda. Som lunchunderhållning fick man njuta av folkmusikgruppen ”Drag, strängar och blås”.

Överskottet under dagen gick oavkortat till Frideborg Ognissantis minnesfond. En fond där syftet är att öka kunskapen kring de speciella problem som i vuxen ålder kan drabba barn vilka överlevt sin barncancer. Summan kommer att så småningom publiceras på Frideborgs minnesfond https://sites.google.com/site/frideborgsminnesfond/ .

En alltigenom lyckad dag tyckte båda besökare och arrangörer.

Öppen Gård arrangerades i samarbete med LRF.

Nyhetsarkiv

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter