Jobblivet och hästuppdatering

Trivselaktivitet på mitt nya jobb, inte så dumt faktiskt... Trivselaktivitet på mitt nya jobb, inte så dumt faktiskt...

Det händer inte mycket här på bloggen just nu, men det har sina anledningar. Jag ska försöka sammanfatta mitt och hästarna på Rössbergas liv under de senaste veckorna:

Jag har fått jobb! Som handläggare på Länsstyrelsen i Borås, fast anställning. I höst ska jag dock jobba på Länsstyrelsen i Skara då de är mer i behov av folk för tillfället. Jag har jobbat 1,5 vecka och trivs hittills jättebra. Jag gör arealkontroller - kollar skötsel och gränser av lantbrukarnas åker och betesmarker :) Så jag jobbar INTE djurskyddsinspektör som många tror, och tänker heller inte göra det.

Jag är såååå trött på kvällarna att folk undrar om jag blivit senil. Min planering går i stöpet, jag glömmer bort saker och har tappat mitt enorma kontrollbehov. Hjälp. Men jag ska inte klaga, mitt jobb verkar passa mig superbra, sitter på kontor ca 2dagar/vecka och är ute i fält ca 3dagar/vecka. Jag älskar min tjänstebil också, värt att tillägga. En Volvo V60 årsmodell 2013, den hade gått 5 mil när jag fick den - den är riktigt läskigt ny och modern. Bensinmätaren är inte ens en mätare utan någon slags stapelform som inte går att förstå sig på.......... och jag kan ringa samtal via Bluetooth så jag pratar rätt ut i luften och den andra parterns röst kommer ur högtalarna.... Hur ser detta ut om 10 år undrar jag?

Hästlivet på Rössberga då?
Nej, det är absolut inte nedlagt.

Jag och Freyja var demoekipage på Atlis clinic förra helgen. Freyja skulle representera "hur man kan träna en stressad häst". Ja, vi tackar så gott för placeringen i den kategorin, men faktum är att för 1 år sedan när jag tränade för Atli så tänkte han nog många svordomsvisor om Freyja den stressade. Jag har ju dock jobbat med detta under året (ja kanske faktiskt det enda jag har jobbat med) så till min glädje men dock publikens och Atlis stora besvikelse var Freyja en normal häst under clinicen. Hon skötte sig väldigt bra faktiskt och Atli var nog rätt så nöjd ändå även om han inte fick visa den stressade hästen.

På söndagen red vi kurs för Atli, jag och Freyja och Ida med Röskur. Detta gick fint i solskenet vill jag lova!

Gandur rids och hänger i, för ett par veckor sedan var vi med och visade upp islandshästens gångarter på Axevalla travbana tillsammans med 5 andra ekipage. Gandur var taggad till tusen, och när det var dags för oss att lägga pass (tillsammans med Åsa och Andri) så flög han iväg i sin livs bästa pass efter passkungen Andri. Bara så att du vet Åsa, vi hänger efter er på varenda tävling framöver - om vi får rida i samma heat. Jämt.

Jag håller på (när jag får tid) att utbilda Ísmoli och Tolli vidare, båda är ridna ett 10-tal gånger i rundkorall och paddock. I övrigt kan de en hel del markarbete såsom longering och lastning. De är så söta och gulliga och snälla.... Hur ska vi kunna sälja dem? De ska i alla fall visas på saluvisningen på Öppen Gård här den 15 september. Vi har tyvärr inte tid att ha dem kvar. Det ska dock komma ett par spekulanter innan saluvisningen.

Det treåriga stoet Árora har nu kommit in till ridstona för att minska i omfång :) Planen är att hon ska markarbetas i höst/vinter och sedan ska hon till Åsa Rott på inridning i februari/mars. Ska bli så kul! Jag har alltid velat lämna någon av mina unghästar till Åsa, jag tycker hon gör kanonjobb med sina hästar, och jag anser inte att jag själv har tiden. Árora är en känslig häst efter vårat bedömda sto, ska bli väldigt kul att se vad det blir av henne.

Alla långa inlägg måste avslutas med bilder.........

/Matilda
 

Freyja och jag som demoekipage på Atlis clinic
Gandur och jag på Axevalla travbana
Tolli den glade
Ísmoli den tjusige
Jag hade ingen bra bild på Árora, men ettåriga Virka får bli beskådad istället. Detta är en stor dam, hon har vuxit om våra treåringar...

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • Sofia Tholin » Tolli tävlar med sin fodervärd:  ”Vilken spännande dag vi var med om! Jag var sjukt nervös inför allt... Men Ida k..”

 • Ida Tholin » Tolli tävlar med sin fodervärd:  ”Jag är så himla nöjd med tävlingen!! De var jättekul och jag vill göra de igen”

 • Elin » Tollibolli:  ”Shit vad cool du är som fortfarande kan rida!! Världens finaste mage har du med!..”

 • Åse Ericson » Tolli på träningsvecka för Atli:  ”Härlig häst Matilda och bra jobbat från grunden. Lätt och okomplicerad att ta ha..”

 • Ella » Grattis till Ella och Gandur:  ”Det var så sjukt kul att tävla honom, jag längtar verkligen tills nästa tävling!”

 • Ida Tholin » Åh vad det är bra med hjälp i stallet:  ”Det var jättekul att vara med dig i stallet. Trivs verkligen på rössberga. Det ä..”

 • Rebecca » Åh vad det är bra med hjälp i stallet:  ”Fina bilder på fina tjejer som stortrivs i ditt sällskap! ”

 • Ella » Hjälp i stallet:  ”Åh det var så kul att hjälpa till”

 • Rebecca » Hjälp i stallet:  ”Åh vilka fina bilder och film, roligt att se! Fick med mig en väldigt glad o nöj..”

 • Maria Larsson » Ismolis nya hem:  ”Åhh, det värmer i hjärtat att få höra sådant här <3! ”

 • Anneli Karlsson » Ismolis nya hem:  ”Detta är världens underbaraste häst!!!! Han gör all man ber han om!!! Jag är så ..”

 • Eva » Stickat täcke:  ”Så fint och charmigt! Ja, hon borde sälja dem.”

 • ida » Nya bilder på Tolli:  ”Jätte fina och vackra bilder på honom. Han är bara för fin!”

 • Pernilla Nordberg » Nya bilder på Tolli:  ”Fina bilder o roligt att de går bra :) Han ser ju ganska stor ut.”

 • Sofia Tholin » Soldan och Gandur i fullt race:  ”Oj, då! Det är inte bara Vaka och Ida som kan sätta av i en väldig fart!? Låter ..”

 • Sofia Tholin » Första riktiga skogsritten:  ”Så kul att det gick så bra med Tolli! Kul för Ida att få vara med om denna premi..”

 • Sofia Tholin » Colin:  ”Jösses, så söt!!! Nu har vi en hund till att fjäska för med lite hundgodis ; )”

 • Ida Tholin » Första riktiga skogsritten:  ”Det var jättekul att rida ut med dig och Tolli. Gör gärna om det. ”

 • Ida Tholin » Colin:  ”ÅÅÅ, Vad söt. Längtar tills jag får se honom. ”

 • Ida Tholin » Världens sötaste Tolli!:  ”Det kan man inte”

 • Sofia » Annandag jul:  ”Det var en härlig förmiddag!!! Barn och mor var nöjda efter en ( för mig kort) t..”

 • Sofia Tholin » Det nya vindskyddet:  ”Jag såg det nya vindskyddet i morse när vi gjorde stallet. Det blev verkligen jä..”

 • Marie - Louise Hansson » Adventsritt! Julgran!:  ”Roligt att se Sæta. Hoppas att det går bra med henne. Mvh Marie - Louise :-)”

 • Elin » Läget i adventstider:  ”Tusen tack för jag får hjälpa till :)”

 • Elin Lustig » Läget i adventstider:  ”Jaaa uppdatera mera! :D älskar din blogg, även om det ger mig hemlängtan och häs..”

 • Elin » Vi har alla varit där...:  ”Alltså den här bilden är så fantastisk!!! Dör av skratt varje gång jag ser den”

 • Linn » Stickat täcke:  ”Kan man beställa ett sånt täcke? är super intresserad”

 • Ida Tholin » Dagarna rusar iväg...:  ”Jag hade en jätte bra dag med dig.Jag gör gjärna om det.det var kul att rida Sae..”

 • Sofia Tholin » Dagarna rusar iväg...:  ”Ja, det stämmer Matilda! Ida var väldigt glad att få tillbringa förmiddagen ihop..”

 • Frida » Dagarna rusar iväg...:  ”Jag vet några som gärna hjälper till att motionera hästar i juli om det behövs ”

 • Kristina Björck » "Övningskörning" med häst:  ”Som mamma till den fantastiska ryttarinnan tycker jag det känns tryggt att veta ..”

 • Camilla » Rödull:  ”Hoppas det går bra med min buse <3 <3”

 • Camilla » Alla borde ha en liten Rödull:  ”Härligt att du gillar honom :-) så glad att du tränar min kille :-) Kanske mindr..”

 • Frida Premberg » Examen:  ”Så roligt Matilda! Stort grattis från alla oss i Storegården! ”

 • Maria » Vigdis har åkt hem:  ”Jag kan bara instämma helt och hållet med vad Matilda skrivit ovan. Jag saknar v..”

 • Sofia » Vakas nya outfit:  ”Ja visst blev Vaka snygg!!! Ida är mycket nöjd med sina inköp! Låter bra att du ..”

 • Sofia Tholin » Vigdis har åkt hem:  ”Vi kommer sakna underbara Vigdis! Ida har fått många härliga ridturer och lärt ..”

 • Maria » Vakas nya outfit:  ”Så himla fint schabrak Ida köpt till Vaka! Hon har nog aldrig varit så här fin <..”

 • Elin » Úi - min egna buse:  ”Ååå vad fint skrivet!! Bästa ui, han kommer säkert få längre man än morsan ;) Hå..”

 • Sofia Tholin » Lastningar examensarbete:  ”Om du behöver mäta puls på en människa som lastar en häst för första gången, så ..”

 • Anni » Lastningar examensarbete:  ”Bra jobbat vilda Tilda! :) Kul att de skötte sig så bra! Du ska se att de säkert..”

 • Camilla Ritzman » "Ponnymamma":  ”Tjerna var såååå fina och sååå duktiga och du världens bästa ponnymamma ;-) Kram”

 • Sofia » Söndagsritt:  ”Tack för en härlig tur! Jag har fortfarande ont i rumpa och ljumskar... Men kul ..”

 • Camilla Ritzman » Atlikurs:  ”Ni är så fina du och din häst <3 Du är jätteduktig :-) ”

 • Agneta » Terapi :  ”Gå ut och lägg havre (eller vad hon gillar bäst) på alla stenar innan ridturen ..”

 • kajsa » Terapi :  ”Heja! Du får helt enkelt plocka bort alla stenar från Rössberga med omgivning. L..”

 • Maria » Terapi :  ”Ja, igår var Freyja värre än någonsin på vår skogsritt! Gandur och jag hade tänk..”

 • Ida » Vaka:  ”Vad roligt med lite sådanhär uppdatering! :D ”

Bloggarkiv