Terapi

Freyja Freyja

Idag har mitt nya projekt börjat. Freyja är en fantastisk häst på många sätt och vis, MEN hon är orimligt rädd för stenar. STENAR. "Det förstör våra ridturer i skogen" insåg jag häromdagen när jag red i Sörbys stenmurslandskap. Detta är orsaken till att Freyja ska få terapiträning.

 

Anledningen till att Freyja är rädd för stenar är väldigt oklar. Visserligen så är hon född på Varaslätten, och där är det ont om sådana, men frågan är om den anledningen håller i längden och i framtiden. Här runt Floby bor vi i stenrikt landskap. En annan anledning kan ju vara att en sten någon gång har bitit tag i henne, eller att den har fått vingar.

 

Om Freyja känner samma för stenar som jag känner för råttor och möss, förstår jag henne.

 

Jag har provat allt inom ridning, att ställa henne utåt, inåt, uppåt, nedåt, hålla henne sysselsatt, göra något helt annat men likt förbannat är det stenar som stör. Jag har nu bestämt mig för att börja tömköra henne, för att hon ska få träna på att bli självständig. Hon är nämnligen inte rädd när hon får gå i en annan hästs rumpa eller när jag rider i paddocken.

 

Dagens tömkörningspass gick fantastiskt! Vi höll till i paddocken, vi ska ut i skogen när hon är mer säker, och det var som om hon aldrig gjort något annat. Hon var väldigt lugn, och jobbade i rätt form i både skritt, trav och galopp. Galopp fattar hon genom att jag stampar med foten i marken en gång.

 

Mer tömkörning åt Freyja! /Matilda

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-