Rössberga stuteri

Rössberga är belägen i Sörby socken ca 2 km SO om Floby, i
Falköpings kommun, Västra Götaland.

Rössberga Stuteri bedriver idag uppfödning av islandshäst i liten skala. Det är Maria och dottern Matilda som ansvarar för denna biten. Maria ansvarar för aveln och Matilda rider in hästarna innan försäljning samt tävlar vissa av dem. 

Vi är även återförsäljare för AME produkter, så titta gärna in i vår web butik!

Stuteriet består för tillfället av två islandsston i avel: Freyja från Hagen och Saeta som vi låter betäcka varje/vartannat år.

Förutom Freyja och Saeta har vi fyra islandshästar; Gandur från Skärmnäs, Júdit från Rössberga och fölen Ella och Karen från Rössberga. Vi har även sex inackorderade hästar utöver våra egna.

Om oss

Vi som driver Rössberga Stuteri är Maria och dottern Matilda. Vi får naturligtvis lite hjälp av pappa Börje med de tyngre bitarna såsom utkörning av foder, lagning av trasiga stängsel och mockning av hagar :).

Maria och Börje driver tillsammans familjens företag, Sörby Mjölk AB, med ca 250 mjölkkor, fyra mjölkrobotar och 4 anställda.

Maria är utbildad undersköterska i grund och botten, men har läst ekonomi och pedagogik vid sidan om, och arbetar numera som ekonomiansvarig och "spindeln i nätet" på familjens mjölkgård.

Matilda är född -91 och har läst Etologi och Djurskydd på Sveriges Lantbruks Universitet i Skara. Hon jobbar nu som fältkontrollant på Länsstyrelsen i Skara. Matilda har köpt ett hus i Floby tillsammans med pojkvännen Peter. Matilda och Peter fick sonen Walter i november 2014. 

Marias och Börjes äldste son Daniel född-87, arbetar heltid som förman i Sörby Mjölk AB och bor i ett gammalt nyrenoverat hus bara ett stenkast bort, tillsammans med flickvännen Jenny (se hästmassage!). Jenny har själv två stycken islandshästar. Daniel och Jenny fick Svea i april 2014 och Einar i april 2016.

Yngste sonen Fredrik, född-89, arbetar numera också heltid i Sörby Mjölk AB och har huvudansvaret för allt maskinunderhåll på gården och körslor mot kund. Han bor, tillsammans med flickvännen Jonna, på egen liten gård strax utanför Floby. Fredrik o Jonna fick en liten Niils i augusti 2016. Jonna har två halvblod och en islandshäst på Rössberga. En gång i tiden red och tävlade Fredrik Marias häst, Dóni.....

Vi som jobbar här

Affärsidé

Vi arbetar i första hand med att skapa balans i helheten med våra hästar genom att ge väl utvalda produkter för hästens välmående. Det är då det blir harmoni och bra funktion.

 

Hästarna får först och främst analyserat bra grovfoder i slow feeding nät och utevistelse dygnet runt i lösdriftsflock med välhalmade vindskydd.

 

Alla hästar får daglig tillförsel av BIOPROMIN som är ett fodertillskott för hästar och som innehåller mineraler och vitaminer. Utöver det får hästarna FORMULA preparat - en egenvårdserie för häst för att tillgodose varje enskild hästs speciella behov.

 

I vår e-butik finner du produkterna för att hålla din häst frisk och kry! 

 

 

Hört från kund

Ni har verkligen lyckats få till det precis som vi vill ha det! /Anders